Brygga öl hemma – var börjar jag?

Brygga öl

Hej!

Denna bloggen kommer jag att tillägna den ädla konsten att brygga öl hemma.

Själv har jag bryggt öl i lite mer än ett år. Jag har läst rätt mycket böcker i ämnet, så tycker att jag har börjat få hyffsad koll på bryggandet. Därför tänkte jag starta denna bloggen för att berätta vad jag har lärt mig till andra samtidigt som jag själv får tid att reflektera över saker och ting.

Förutom att brygga öl hemma själv så dricker jag gärna öl av alla möjliga olika sorter 🙂 Favoritsortern är Pale Ales, Lager och Stouts. Mikkellers K:rlek är helt klart en av dom absoluta favoriterna!

Hursomhelst, detta (första) inlägg ska ju handla om i vilken ände man ska börja om man ska börja brygga öl. Jag skulle vilja sammanfatta det ungefär såhär:

Läs böcker om ölbryggning

Böcker samlar väldigt mycket bra info på ett samlat och pedagogiskt sätt. Läs gärna fler än en. En svensk favorit är “Brygg öl” och för dem som behärskar engelskan bra är “How to Brew” en riktig klassiker som jag varmt kan rekommendera.

Följ forum om att brygga öl

Forumen är en fantastisk källa för hur man brygger öl. Skapa dig ett konto och både följ andra och dela med dig av dina egna erfarneheter. Folk svarar oftast väldigt snabbt om du har en fråga och alla är väldigt hjälpsamma och vill hjälpa andra att lära sig att brygga öl.

Brygg öl ofta

Övning ger färdighet. Brygg brygg och brygg öl! Var inte rädd för att misslyckas, experimentera massa. Värva detta med teori och du lär dig så det knakar 🙂

Dokumentera

Skriv ner dina erfarenheter och reflektera över vad du ska förbättra till nästa gång. Det är ett väldigt bra knep för att lära sig mycket.

Hoppas dessa tips gav dig något, fler blogginlägg kommer framöver.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s